Vyzkoušejte náš nový a přehlednější web. Stále na něm pracujeme a vylepšujeme, budeme však rádi za Váš názor. Chci vidět nový web x

Naše webové stránky používají k vylepšování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Rozumím

Pasové a vízové informace

Víza

Čedok a.s. nabízí

  • zajišťuje víza jako samostatný produkt
  • zajištění víz není vázáno na další služby
  • zajistíme potřebná víza do všech zemí, s kterými Česká republika nemá bezvízový styk
  • poskytujeme kompletní informace týkající se vízových povinností a na vyžádání zašleme příslušný formulář
  • zajišťujeme víza turistická, služební a transitní
  • zařídíme víza do všem zemí i tam, kde velvyslanectví nejsou na území ČR

Víza dle země

Čína

Obecné vízové informace

OD 20.6.2016 NENÍ POTŘEBA K ŽÁDOSTI O TURISTICKÉ VÍZUM PŘIKLÁDAT VÝPIS Z ÚČTU, POTVRZENÍ O CESTOVNÍM POJIŠTĚNÍ ANI ORIGINÁL POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ /STUDIU/DŮCHODU/ - V PŘÍPADĚ NÁVŠTĚVY PŘÁTEL JSOU VŠAK TYTO DOKUMENTY I NADÁLE VYŽADOVÁNY

TURISTICKÉ VÍZUM
cestovní pas (platný 6 měsíců po návratu, s volnou dvoustránkou)
1x kompletně a podle skutečnosti vyplněný formulář podepsaný žadatele
1x současná barevná originální fotografie pasového formátu ne starší než 6 měsíců ( bílé pozadí, přímý pohled, bez brýlových obrouček )
rezervace zpáteční letenky
rezervace ubytování
podrobný itinerář cesty v Aj

Při návštěvě příbuzných je nutné doložit ještě zvací dopis adresovaný velvyslanectví, který musí obsahovat - údaje o zvoucí osobě /jméno, příjmení, datum narození, číslo pasu, způsob finančního krytí, vztah k žadateli.

V případě návštěvy mezi přímými příbuznými /rodiče, děti/ je nutné dodat navíc úředně ověřenou kopii rodného listu,kopii pasu zvoucí osoby, kopii platného povolení pobytu v Číně i s průjezdovými razítky.

Nezletilí žadatelé ( do 18 let ) - navíc úředně ověřený souhlas rodičů s vycestováním do Číny, úředně ověřenou kopii rodného listu a prohlášení o finančním zabezpečení nezletilého - vše je nutné doložit i v případě, že nezletilý jede s oběma rodiči !!!!!

OBCHODNÍ VÍZUM
cestovní pas (platný 6 měsíců po návratu s volnou dvoustránkou)
1x kompletně a podle skutečnosti vyplněný formulář podepsaný žadatelem
1x současná barevná originální fotografie pasového formátu ne starší než 6 měsíců ( bílé pozadí, přímý pohled, bez brýlových obrouček )
rezervace zpáteční letenky

zvací dopis: musí být na hlavičkovém papíře/název, adresa, kontaktní osoba, tel. číslo/ , psaný v čínském nebo anglickém jazyce, adresovaný velvyslanectví ČLR v ČR a musí obsahovat následující informace o žadateli /jméno, příjmení, datum narození, číslo pasu, státní příslušnost/; informace o návštěvě ČLR /účel cesty, časové rozmezí, místo návštěvy, informace o ubytování, způsob finančního krytí návštěvy, vztah mezi žadatelem a zvoucí osobou/. Dopis musí obsahovat čitelné razítko a podpis odpovědné osoby v čínštině.

vysílací dopis od firmy v ČR – na hlavičkovém papíře, který bude obsahovat stejné informace o žadateli, jako ve zvacím dopise
Žadatelé, kteří se účastní veletrhu CANTON FAIR , musí předložit originál zvacího dopisu, vydaný organizátorem veletrhu.


Při žádostech o dlouhodobá víza je nutná již předešlá navštěva Číny. Ve zvacím dopise musí být jasně specifikováno, že se jedná o víza na více vstupů a uvedeny termíny pobytu.
Kromě výše uvedených dokumentů má konzulární pracovník právo požadovat i další dokumenty. Poplatek za všechny typy víz :
2.700,- + 800,-poplatek Čedoku.
Doba vyřízení: 4 pracovní dny podání žádosti na vízovém centru
Upozorňujeme, že přidělení typu víz je plně v kompetenci konzulárního oddělení a nemusí být shodné s požadavkem žádosti klienta.
Podmínky vstupu však doporučujeme před cestou ověřit u příslušného zastupitelského úřadu.
Pro občany třetích států platí povinnost si pasové a vízové formality zajistit individuálně.

Upozornění:

Udělení víza je plně v kompetenci zastupitelských úřadů, proti jeho zamítnutí není odvolání a poplatek je v takovém případě nevratný. CK Čedok nemůže nést zodpovědnost za případné neudělení víza, rovněž tak nemůže refundovat cenu zájezdu, pokud jej klient zrušil z titulu neudělení vstupního víza, popřípadě je-li z dané země vyhoštěn. Klientům doporučujeme podávat žádosti o víza s dostatečným předstihem a k žádosti dokládat všechny požadované dokumenty.

Upozornění

Udělení víza je plně v kompetenci zastupitelských úřadů, proti jeho zamítnutí není odvolání a poplatek je v takovém případě nevratný.
Uvedené lhůty vyřízení jsou pouze orientační, nemůžeme nést zodpovědnost za jejich dodržení.
Klientům doporučujeme podávat žádosti o víza s dostatečným předstihem a k žádosti dokládat všechny požadované dokumenty.

Kontakt

S Vašimi požadavky se můžete obracet přímo na:

ČEDOK a.s., Praha 1, Na Příkopě 18 - ve všední den od 9:00 - 16:00 hod,
telefonicky na čísle 224 197 147, e-mailem
nebo v kterékoli pobočce ČEDOKU v ČR a u provizních prodejců Čedoku.